Skip to content

Vouwkarton bedrukken bij Kartonplus

Vouwkarton bedrukken op een digitale en duurzame manier

Bij Kartonplus drukken wij digitaal op vouwkarton. Vouwkarton is een materiaal wat uit meerdere lagen vezels (afkomstig van oud papier, houtslijp en/of cellulose) bestaat. Vouwkarton wordt dus opgebouwd uit meerdere lagen die ieder een eigen samenstelling hebben. Uitgedrukt in gewicht spreekt men van vouwkarton tussen de 180 en + 600 g/m2 gram per M2. Daaronder spreekt men van papier.

Als familiebedrijf in Enschede drukken wij vanaf rol. Met onze digitale machine (Xeikon) kunnen wij diverse gramgewichten en soorten karton bedrukken. Wij werken hierbij vooral met vouwkarton van 200 tot 300 gram. Ons materiaal is sterk. Het overgrote deel van onze productie wordt verwerkt tot doosjes, veelal consumentenverpakkingen. Daarnaast lopen toepassing uiteten tot hoogwaardige cosmeticaverpakking tot doosje voor bijvoorbeeld hygiëne producten. Ons karton wordt zowel voor food als non-food ingezet. Vouwkarton kan op veel manier worden vormgegeven door zijn uitstekende verwerkbaarheid op het gebied van drukken, stansen, verlijmen en vouwen.

Waarom vouwkarton bedrukken bij Kartonplus?

  • Doordat we digitaal drukken blijft de bedrukking op het doosje lang van een uitstekende kwaliteit.
  • Interessant voor de kleine en middelgrote oplages omdat ons proces relatief lage opstartkosten kent.
  • Interessant voor grote oplages als het om kleine verpakkingen gaat. Denk hierbij aan aan de kleine vouwdoosjes, sleeves, gondeldozen, brievenbusdozen op A5 en A6 formaat en blisterkaarten.
  • Bovendien biedt digitaal drukken als voordeel dat u als klant verschillende bedrukkingen kan toepassen op hetzelfde formaat, zonder dat dit leidt tot extra kosten. Bij een nieuwe bestelling met ander design zit u niet met nieuwe plaat of cliché kosten.
  • Met ons proces blijven uw verpakkingen altijd actueel en heeft u niet te maken met ‘over’ voorraad. U loopt niet het risico dat u oude verpakkingen, die niet meer actueel zijn, weg te gooien.
  • Het is een duurzame keuze. Wij zijn minder karton nodig om überhaupt op de gewenste kleur te komen en werken met voedselveilige toners. Zodoende zorgen we ervoor dat we minder CO2 uitstoten en water besparen.

Digitaal drukken op vouwkarton is de toekomst en biedt in vele opzichten voordelen voor u als klant.

Vouwkarton bedrukken op een duurzame en digitale manier doet u bij Kartonplus!

massief karton
Back To Top