Skip to content

PaperWise doosjes

De doosjes kunnen ook gedrukt worden op PaperWise. PaperWise is een duurzaam karton wat gemaakt is van landbouwafval. Bij verwerking van gewassen, zoals rijst, gerst, tarwe, mais, suikerriet en hennep blijft 80% van de plant in de vorm van bladeren (landbouwafval) en stengels onbenut. Het overgrote deel wordt tegenwoordig verbrand en hierdoor gaan waardevolle grondstoffen verloren. Daarbij komt onnodig veel CO2 vrij en ontstaat er milieuvervuiling. PaperWise realiseert tegenwoordig dat deze stengels en bladeren die overblijven van deze oogst (het landbouwafval) wordt verwerkt tot karton. Het karton wordt geproduceerd in Zuid Amerika. Dit zorgt direct voor werkgelegenheid van de lokale bevolking. Dit materiaal sluit dus de kringloop door het landbouwafval een tweede leven te geven in de vorm van sociaal verantwoord en vooral milieuvriendelijk karton.

Voordelen PaperWise doosjes bij Kartonplus?

  • Zowel in kleine als grote aantallen verkrijgbaar;
  • De milieu impact is 47% lager dan papier van normale bomen en 29% lager dan recycled papier;
  • In combinatie met onze voedselveilige toners zijn deze doosjes volledig composteerbaar en mogen ze dus in de groene afvalbak;
  • De boeren worden er ook beter van, omdat ze nu geld krijgen voor hun landbouwafval.

Gezamenlijk maken wij de wereld een stukje duurzamer en mooier!

Duurzaam karton voor verpakkingen

Het PaperWise karton heeft een natuurlijke beige look, is stevig en van uitstekende kwaliteit. Vanuit Kartonplus hebben we al verschillende verpakkingen gemaakt op het karton van PaperWise. Wij maken de producten geheel op maat en naar uw wensen. Het fullcolour bedrukken, stansen en vouwplakken verzorgen wij voor u als klant. Kies voor dit karton om er productverpakkingen van te laten maken zoals diverse vouwdozen. Of voor sleeves om uw bakjes, eco vriendelijke blisterkaarten of eurohangers.

Wil je meer weten over PaperWise doosjes en/of andere verpakkingen en waarom dit de meest duurzame oplossing is?
Neem dan contact met ons op! 

eco doosjes
Back To Top